Algemene voorwaarden
Artikel 1: Algemeen
In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder:
1.1 Opdrachtgever: de partij die de opdracht geeft.
1.2 Opdrachtnemer: ThorbiQ nv, Oosteindestraat 15 C, 9160 Lokeren, geregistreerd met ondernemingsnummer BE 0667 737 607.
1.3 Opdracht, overeenkomst, opdrachtbevestiging: beschrijving van de opdracht, waartoe de opdrachtnemer zich engageert ten opzichte van de opdrachtgever om de omschreven werkzaamheden te verrichten. Naargelang de aard van de opdracht kan dit omschreven worden in een gedetailleerde projectovereenkomst, een werkorder dat de beschrijving, de prijs en het leveringsschema van de opdracht omvat, of een bestelbon.
1.4 Service Level Agreement (SLA). Elke opdracht voor hosting en housing services wordt omschreven in een SLA overeenkomst die vastlegt welk serviceniveau opdrachtnemer tegen de afgesproken prijs en bepalingen zal leveren aan de opdrachtgever. Het SLA omschrijft tenminste de beschikbaarheid van de infrastructuur, de performantie van de systemen en de connectiviteit, de aangeboden services en de wederzijdse contactpersonen die in het kader van het SLA voor beide partijen kunnen optreden.
Artikel 2: Toepasselijkheid
2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke dienstverlening door opdrachtnemer aan opdrachtgever, behoudens voor zover van de inhoud van deze algemene voorwaarden wordt afgeweken in de opdracht.
2.2 De toepasselijkheid van de Algemene Voorwaarden van de opdrachtgever wordt door de opdrachtnemer uitdrukkelijk van de hand gewezen, tenzij uitdrukkelijk aangegeven in de opdracht.
2.3 Deze algemene voorwaarden blijven toepasselijk voor de volledige duur van de opdracht en de verder beschreven garantieperiode, dwz vanaf de opdrachtbevestiging tot en met de oplevering van de opdracht en het aflopen van de garantieperiode. De bepalingen van deze overeenkomst waarvan het uitdrukkelijk of stilzwijgend de bedoeling is dat zij ook na de beëindiging van de opdracht van kracht blijven, zullen van kracht blijven en de partijen blijven binden.
Artikel 3: Uitvoering van de opdracht
3.1 Alle werkzaamheden die door de opdrachtnemers worden verricht, worden uitgevoerd naar zijn beste inzicht en vermogen, overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap en gebruikmakend van de nieuwste technologie en knowhow ter beschikking.
3.2 Opdrachtnemer zal voor de werkzaamheden, naar eigen keuze, werken met zijn aangestelden of met onafhankelijke consultants, hierna on-onderscheiden genoemd “de medewerkers”.
3.3 Opdrachtnemer bepaalt de wijze waarop en door welke medewerkers de verleende opdracht wordt uitgevoerd, doch neemt daarbij de door de opdrachtgever kenbaar gemaakte eisen zoveel mogelijk in acht. Indien in de opdracht medewerkers met naam worden genoemd, zal de opdrachtnemer zich inspannen om te bewerkstelligen dat de betreffende medewerkers gedurende de hele duur van de opdracht beschikbaar blijven. Desalniettemin heeft de opdrachtnemer het recht om dergelijke medewerkers in overleg met de opdrachtgever te vervangen, in het bijzonder in het geval een medewerker vertrekt.
3.4 Opdrachtnemer kan eerst meer werkzaamheden verrichten en aan opdrachtgever in rekening brengen, indien de opdrachtgever hiervoor vooraf toestemming heeft verleend.
3.5 Opdrachtnemer behoudt zich het recht om één of alle onderdelen van de opdracht uit te besteden aan derden.
3.6 Opdrachtnemer zorgt ervoor dat de onderaannemer(s) de inhoud en de verplichtingen van de overeenkomst ontvangen en respecteren op dezelfde wijze als dit geldt voor de interne medewerkers van de opdrachtnemer.
3.7 Opdrachtnemer blijft in alle omstandigheden verantwoordelijk tegenover de klant, in overeenkomst met de algemene voorwaarden, voor alle werk dat is uitgevoerd door de onderaannemers van de opdrachtnemer, tenzij de onderaannemer uitdrukkelijk werd geselecteerd door de opdrachtgever.
3.8 Tenzij anders overeengekomen verloopt alle communicatie met de onderaannemers via de opdrachtnemer of toch in elk geval in samenspraak met deze laatste.
3.9 Indien de opdrachtgever derden bij de uitvoering van de opdracht wenst te betrekken, zal hij daartoe slechts overgaan na overleg met de opdrachtnemer, daar het op directe of indirecte wijze betrekken van een derde bij de uitvoering van de opdracht belangrijke invloed kan hebben op de mogelijkheden van de opdrachtnemer om de opdracht correct uit te voeren. Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor in dat geval de planning en prijs te herzien.
Artikel 4: Leveringstermijn – Oplevering
4.1 Omdat de duur van de opdracht kan worden beïnvloed door allerlei factoren, zoals de kwaliteit van de informatie die de opdrachtgever verstrekt en de medewerking die wordt verleend, zijn de door de opdrachtnemer opgegeven leveringstermijnen louter indicatief en niet bindend, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen. De termijnen worden steeds in werkdagen geformuleerd.
4.2 De overeenkomst kan – tenzij vaststaat dat de uitvoering blijvend onmogelijk is – door de opdrachtgever niet wegens termijnoverschrijding worden ontbonden, tenzij de opdrachtnemer de werkzaamheden niet/ gedeeltelijk uitvoert binnen een aan haar na afloop van de overeengekomen leveringstijd schriftelijk aangezegde termijn.
4.3 De levering, en overdracht van risico die met de levering gepaard gaan, worden beschouwd als uitgevoerd van zodra de opdrachtnemer aan de opdrachtgever laat weten dat de geleverde diensten, documenten, producten, gecompileerde programmacodes ter beschikking zijn in de lokalen/op de servers van de opdrachtnemer of op de anders overeengekomen leveringsplaats. De overdracht van de eigendom vindt plaats na de volledige betaling van de prijs.
4.4 In principe gaat de oplevering gepaard met een aanvaarding document daar door de opdrachtgever wordt ondertekend, en waarin eventuele tekortkomingen of opmerkingen worden genoteerd waarvan de opdrachtgever meent dat deze niet conform werden afgeleverd.
4.5 Zonder aanvaarding document en tenzij uitdrukkelijk anders vermeld in de opdracht, wordt de levering beschouwd als zijnde impliciet aanvaard door de opdrachtgever, indien deze laatste niet binnen een periode van 10 dagen vanaf de opleveringsdatum de opdrachtnemer per aangetekend schrijven de non-conformiteit van de volledige of gedeeltelijke oplevering, heeft laten geworden. In geval van weigering zal de opdrachtgever de reden en de aard van de vermeende tekortkoming, voldoende beschrijven en motiveren.
4.6 In geval de weigering gerechtvaardigd is en de tekortkoming voldoende is vastgesteld, en tenzij een nieuwe planning uitdrukkelijk is vermeld, zal de opdrachtnemer zorgen voor het zo snel mogelijk oplossen en opnieuw opleveren van de opdracht.
Artikel 5: Wijziging van de opdracht
5.1 In geval de opdrachtgever tijdens de uitvoering een wijziging in de opdracht wil doorvoeren, dient dit schriftelijk te worden gemeld. Opdrachtnemer behoudt zich het recht voor in dit geval de uitvoeringsplanning en de prijs aan te passen.
5.2 Opdrachtnemer dient ervoor te zorgen dat alle gegevens en bescheiden, welke opdrachtnemer overeenkomstig zijn oordeel nodig heeft voor het correct en tijdig uitvoeren van de verleende opdracht, tijdig en in een door de opdrachtnemer gewenste vorm en wijze ter beschikking worden gesteld.
5.3 Opdrachtgever dient er voor te zorgen dat de opdrachtnemer onverwijld wordt geïnformeerd over feiten en omstandigheden die van belang kunnen zijn voor de correcte uitvoering van de opdracht.
5.4 Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de aan de opdrachtnemer ter beschikking gestelde gegevens en bescheiden, ook indien deze van derden afkomstig zijn.
5.5 De uit de vertraging in de uitvoering van de opdracht voortvloeiende extra kosten en extra honoraria, ontstaan door het niet tijdig of niet behoorlijk ter beschikking stellen van de verzochte gegevens, bescheiden, instructies, code zijn voor rekening van de opdrachtgever.
Artikel 6: Prijs, facturatie en betalingen
6.1 De prijs die door de opdrachtgever aan de opdrachtnemer moet worden betaald staat vermeld in de opdracht. Alle vermelde prijzen zijn exclusief BTW en eventuele andere taksen.
6.2 ThorbiQ rekent geen transportkosten aan voor verplaatsingen minder dan 150 km. Voor alle andere verplaatsingen worden de effectief gemaakte kosten doorgerekend aan de klant. Prestatietijden voor verplaatsingen die op vraag van de opdrachtgever, buiten de kantoren van de opdrachtnemer plaatsvinden worden gerekend vanaf vertrek aan de burelen en tot terugkeer bij de opdrachtnemer.
6.3 Indien na de totstandkoming van de overeenkomst, doch voordat de opdracht volledig is uitgevoerd, tariefbepalende factoren zoals bijvoorbeeld indexcijfer, een wijziging ondergaan, is de opdrachtnemer gerechtigd het eerder overeengekomen tarief dienovereenkomstig aan te passen.
6.4 Al onze facturen zijn betaalbaar op rekeningnummer BELFIUS 068-9310670-55 – IBAN BE31 0689 3106 7055 – BIC GKCCBEBB, binnen de 30 dagen na factuurdatum.
6.5 Indien de factuur op de vervaldatum niet is betaald, past ThorbiQ nv haar recht tot vergoeding van de interesten en kosten die met de niet tijdige betaling gepaard gaan toe, zoals bepaald bij de wet van 2 augustus 2002, betreffende de bestrijding van de betalingsachterstand bij handelstransacties.
6.6 Tenzij anders overeengekomen, zorgt de klant voor een vooruitbetaling van 30% van de volledige prijs bij bestelling van de opdracht, en worden vervolgens maandelijkse facturen opgesteld in overeenstemming met de voortgang van het uit te voeren werk.
6.7 Een terecht uitgebrachte weigering van alle of bepaalde onderdelen schort de betalingsverplichtingen van de opdrachtgever niet op. De opdrachtgever is in geen geval gerechtigd op grond van weigering met betrekking tot een bepaalde opdracht of onderdelen van deze opdracht, betaling uit te stellen of te weigeren van andere geleverde opdrachten of onderdelen van de opdracht waarop de weigering geen rechtstreekse betrekking heeft.
6.8 Alle licenties voor software, en uitgaven voor hardware worden gefactureerd onmiddellijk na ontvangst van de leveranciersfactuur.
6.9 Royalties, licenties, kosten voor registratie van DNS en alle aankopen in hoofde van de opdracht, met een individuele verkoopwaarde minder dan 100 worden voorafgaand aan de bestelling door ThorbiQ nv aan zijn leveranciers, aan de opdrachtgever gefactureerd.
Artikel 7: Internetgebruik
7.1 Tijdens de uitvoering van de opdracht zullen opdrachtgever en opdrachtnemer door middel van email met elkaar communiceren. Beide partijen erkennen dus dat elektronische dragers en mails rechtsgeldige manieren van communicatie zijn.
7.2 Beide partijen erkennen dat aan het gebruik van elektronische dragers risico’s kunnen kleven zoals –maar niet beperkt tot- vervorming, vertraging, virussen. Opdrachtgever en opdrachtnemer stellen hierbij vast jegens elkaar niet aansprakelijk te zijn voor schade die eventueel voortvloeit bij één of ieder van hen tengevolge van het gebruik van elektronische dragers en mail en zullen elk van hun kant zo goed mogelijk proberen dergelijke risico’s te voorkomen.
7.3 In geval van twijfel inzake de juistheid van de ontvangen e-mails, is de inhoud van de door de verzender verzonden e-mail bepalend.
Artikel 8: Intellectuele eigendom
8.1 Alle rechten van intellectuele eigendom ter zake van de producten en/of diensten (source code) alsmede de ontwerpen, programmatuur, documentatie en alle andere materialen die worden ontwikkeld en/of gebruikt ter voorbereiding of uitvoering van de opdracht, dan wel die daaruit voortvloeien, berusten uitsluitend bij de opdrachtnemer of diens leveranciers. De levering van producten en/of diensten strekt niet tot enige overdracht van de rechten van intellectuele eigendom.
8.2 Op verzoek van de opdrachtgever kan de programmatuur (source code) en de documentatie worden gedeponeerd bij een daartoe gespecialiseerde derde (source code escrow agent) die waakt over de voorwaarden voor vrijgeving (zoals overdracht van eigendom, verjaring, liquidatie van de eigenaar, gebrek aan onderhoud, enzovoort). De kosten voor deze in-bewaargeving zijn ten laste van de opdrachtgever.
8.3 De opdrachtgever krijgt automatisch een niet exclusief en niet overdraagbaar gebruiksrecht tot het gebruik van de producten en resultaten van de diensten voor de overeengekomen doelstellingen na betaling van de volledige prijs.
8.4 Opdrachtgever zal niet, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de opdrachtnemer, de producten en resultaten van de diensten op enige wijze geheel of gedeeltelijk openbaar maken, verveelvoudigen of aan een derde ter beschikking stellen.
8.5 Opdrachtnemer verbindt zich ertoe het bovenvermelde gebruiksrecht aan de klanten te verstrekken en vrijwaart de klant tegen eventuele aanspraken van derden ter zake. Deze bepaling is niet van toepassing indien en voor zover de producten en of resultaten van de opdracht zijn gewijzigd en/of indien deze zijn geleverd in samenhang met een opdracht of levering van derden, tenzij de opdrachtgever in het laatst genoemde geval aantoont dat de aanspraken van derden uitsluitend betrekking hebben op de door de opdrachtnemer geleverde producten en/of resultaten van de opdracht.
Artikel 9: Geheimhouding en dataprotectie
9.1 Beide partijen beschouwen alle commerciële en technische niet- publieke informatie die zij van de andere partij ontvangen tijdens de uitvoering van de opdracht als zijnde vertrouwelijk; deze informatie mag slechts worden gebruikt binnen het kader van de overeenkomst en deze vertrouwelijke informatie en materialen mogen slechts worden vrijgegeven aan personen die moeten beschikken over deze informatie binnen het kader de opdracht of daarover kunnen beschikken uit hoofde van een wettelijke verplichting tot openbaarmaking. Beide partijen stellen alles in het werk om deze vertrouwelijkheid te respecteren en medewerkers en in te schakelen derden in te lichten over het vertrouwelijke karakter van de informatie.
9.2 Alle vertrouwelijke informatie en materialen die aan één van beide partijen beschikbaar worden gesteld binnen het kader van de opdracht, zijn en blijven de unieke en exclusieve eigendom van de respectieve partij en worden na het beëindigen van de opdracht terugbezorgd aan de eigenaar of, voor zover tussen de partijen overeengekomen, vernietigt.
9.3 Geen van beide partijen zal de vertrouwelijke informatie en materialen reproduceren of distribueren, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk, mondeling of geschreven, zonder de geschreven en voorafgaande goedkeuring van de andere partij, tenzij dit dient te gebeuren ter uitvoering van de overeenkomst.
9.4 Verwerking van persoonsgegevens door opdrachtnemer vindt plaats conform de toepasselijke wetgeving en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. Opdrachtnemer zal vertrouwelijk omgaan met persoonsgegevens en elkeen die noodzakelijkerwijze toegang heeft tot deze gegevens inlichten omtrent het vertrouwelijke karakter ervan.
9.5 Opdrachtnemer beschouwt de persoonsgegevens die haar in het kader van de opdracht door de opdrachtgever worden verstrekt als zijnde rechtmatig verkregen en beheerd door de opdrachtgever. De cliënt waarborgt hem tegen eventuele aanspraken van derden ter zake.
9.6 Opdrachtnemer is gerechtigd tot het vermelden van de naam van de opdrachtgever en het in hoofdlijnen vermelden van de verrichte werkzaamheden aan commerciële relaties van de opdrachtnemer en slechts ter indicatie van de ervaring van de opdrachtnemer.
Artikel 10: Aansprakelijkheid en waarborgen
10.1 Opdrachtnemer zal haar werkzaamheden naar best kunnen verrichten en daarbij de zorgvuldigheid in acht nemen die van opdrachtnemer kan worden verwacht. Indien een fout wordt gemaakt doordat opdrachtgever aan opdrachtnemer onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt, is opdrachtnemer voor de daardoor ontstane schade niet aansprakelijk. Indien opdrachtgever aantoont dat zij schade heeft geleden door een fout van de opdrachtnemer die bij zorgvuldig handelen zou zijn vermeden, is opdrachtnemer voor die schade aansprakelijk tot maximaal het totale budget van de betrokken opdracht.
10.2 In geen geval is de opdrachtnemer aansprakelijk voor onrechtstreekse schade zoals commerciële of financiële verliezen, verlies van data, verlies van reputatie, winst of omzetderving, of verliezen als gevolg van gerechtelijke stappen door derden ondernomen tegen de opdrachtgever. Opdrachtgever is als enige aansprakelijk voor het behoorlijk gebruik van de diensten, producten, software die uit de opdracht voortvloeien en dient daarbij rekening te houden met de specificaties, documentatie en instructies van de opdrachtnemer ter zake.
10.3 Opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer voor vorderingen van derden wegens schade die veroorzaakt is doordat opdrachtgever aan opdrachtnemer onjuiste, onvolledige, illegale informatie heeft verstrekt, tenzij opdrachtgever aantoont dat de schade geen verband houdt met verwijtbaar handelen of nalaten dat haar is toe te rekenen dan wel veroorzaakt door opzet of daarmee gelijk te stellen grove nalatigheid van de opdrachtnemer.
10.4 Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de juistheid van de teksten en of afbeeldingen welke hij opgeeft of aanvaardt, evenals voor de inhoud, titels, illustraties, media, enz. en verbindt er zich toe opdrachtnemer zonder voorbehoud te vrijwaren voor elke vordering die door derden zou worden ingesteld met betrekking tot de gepubliceerde inhoud, informatie, teksten, beelden.
10.5 Opdrachtgever is verantwoordelijk voor alle transacties zonder beperking, zoals boekingen, betalingen, aankopen, enz en verbindt er zich toe opdrachtnemer zonder voorbehoud te vrijwaren voor elke vordering die door derden worden ingesteld m.b.t. deze transacties. Opdrachtnemer treedt niet in de relatie tussen de opdrachtgever en zijn cliënteel, en blijft ten allen tijde derde partij.
10.6 Opdrachtnemer biedt een garantie tegen verborgen gebreken – gebreken die niet zichtbaar waren of konden worden geïdentificeerd bij user testing (artikel 4) en binnen de voorziene acceptatietijd na oplevering -gedurende een periode van 8 weken, te rekenen vanaf de oplevering (artikel 6) Opdrachtgever dient de vermeende fout of tekortkoming voldoende te omschrijven en aan te tonen dat hij het gebrek redelijkerwijs niet eerder kon ontdekken waarna opdrachtnemer herstel zal uitvoeren en dit voor zover de functionaliteit deel uitmaakt van de opdracht.
10.7 Garantievoorwaarden op verkocht hardware materiaal, programmacode en software van derden, zijn de garantievoorwaarden van de fabrikant/uitgever.
10.8 Opdrachtnemer kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor het niet tijdig vernieuwen van een licentieovereenkomst, betaling van royalties en dergelijke meer, zelfs al is de initiële licentieovereenkomst door toedoen van opdrachtnemer in het kader van de opdracht geleverd. Opdrachtgever ontvangt bij bestelling een kopie van de licentievoorwaarden en dient zelf op de hernieuwing toe te zien, tenzij dit uitdrukkelijk voorwerp uitmaakt van de opdracht of in het kader van een service level agreement zo is bepaald.
10.9 Onder voorbehoud van de waarborgen die uitdrukkelijk zijn vermeld in de opdracht, komt de verantwoordelijkheid van de opdrachtnemer met betrekking tot de uitvoering van de verplichtingen zoals vermeld in het contract, overeen met de verantwoordelijkheid zoals deze is vastgelegd in de Belgische wetgeving.
Artikel 11: Einde van de opdracht – Opzegging
11.1 Opdrachtgever en opdrachtnemer kunnen de overeenkomst ten allen tijde per aangetekend schrijven opzeggen mits voorafgaande berichtgeving en het respecteren van een opzegtermijn van 2 maanden, die aanvang neemt 3 werkdagen na het versturen van het aangetekend schrijven.
11.2 In geval van een voortijdige annulering van de opdracht door de opdrachtgever behoudt de opdrachtnemer zich het recht voor de betaling te eisen van alle reeds uitgevoerde werkzaamheden inclusief alle gemaakte en bijkomende kosten die daarmee gepaard gaan en een aannemelijk te maken bezettingsverlies of een forfaitaire schadevergoeding te aanvaarden gelijk aan minimum 30% van de totale prijs van de opdracht. De voorlopige resultaten van de tot dan toe verrichte werkzaamheden worden onder voorbehoud aan de opdrachtnemer ter beschikking gesteld.
11.3 Er mag door iedere partij eenzijdig en met onmiddellijke ingang een einde gesteld worden aan de opdracht per aangetekend schrijven zonder voorafgaande berichtgeving en met voorbehoud van het recht op schadevergoeding, indien de andere partij niet in staat is haar schulden te voldoen, failliet is verklaard of indien een curator, bewindvoerder of vereffenaar is benoemd, de andere partij om enige andere reden haar activiteiten staakt, een grove tekortkoming is vastgesteld tijdens de uitvoering van de opdracht of een situatie is ontstaan die de verdere uitvoering van de opdracht onmogelijk maakt.
11.4 Indien een einde werd gesteld aan de opdracht door de opdrachtnemer heeft de opdrachtgever het recht op medewerking van de opdrachtnemer bij overdracht van de werkzaamheden aan derden, tenzij er feiten en omstandigheden aan die verbreking ten grondslag liggen die aan de opdrachtgever zijn toe te rekenen. Voor zover de overdracht van de werkzaamheden voor de opdrachtnemer extra kosten met zich meebrengt, worden deze aan de opdrachtgever in rekening gebracht.
11.5 Bij beëindiging van de overeenkomst dient elke partij alle in haar bezit zijnde goederen, zaken, documenten en elektronische dragers die in eigendom toebehoren aan de andere partij onverwijld aan die andere partij te overhandigen.
Artikel 12: Vertegenwoordiging
12.1 De overeenkomst tussen beide partijen maakt van opdrachtnemer geen agent of vertegenwoordiger van de opdrachtgever, die geen enkele autoriteit of macht heeft binnen de eerstgenoemde, en vice-versa.
12.2 Geen van beide partijen heeft het recht om stilzwijgend, via ondertekening van een document, enige verantwoordelijkheid op te nemen of uit te dragen in naam van de andere partij, al dan niet expliciet, tenzij dit voorafgaand en expliciet door de andere partij werd goedgekeurd.
12.3 Het is de opdrachtgever uitdrukkelijk verboden rechtstreeks of onrechtstreeks een werknemer of consultant, werkend voor de opdrachtnemer, aan te nemen tijdens de uitvoering van de overeenkomst en gedurende één jaar na de beëindiging van de handelsbetrekkingen.
Artikel 13: Bijzondere bepalingen bij webhosting en domeinregistratie
13.1 Opdrachtgever dient minimum één persoon aan te duiden die in het kader van het SLA zal communiceren met de opdrachtnemer, beslissingen kan en mag nemen en die inzicht krijgt in de gegevens, rapporten en logs die met de hosting activiteit gepaard gaan. Het is de taak van opdrachtgever de beschikbaarheid van deze persoon/personen te garanderen en de contactinformatie ten allen tijde up-to-date te houden.
13.2 Opdrachtnemer zal de gevraagde domeinnamen registreren bij een legale agent gemachtigd voor deze registratie. Bestellingen van domeinnaam registratie is altijd het voorwerp van een specifiek Werkorder. Voor registratie verklaart de opdrachtgever kennis te hebben genomen en akkoord te gaan met de desbetreffende algemene voorwaarden van de nationale en internationale registratie autoriteit, genoemd “Registry” en de specifieke regelgeving die geldt voor de lokale vertegenwoordiging en administratieve contact service aangeboden door ThorbiQ nv, haar filialen of registrar partners. Het Werkorder voor domeinnaam registratie vermeldt een link naar de algemene voorwaarden en bepalingen van de nationale en internationale registratie autoriteiten.
13.3 Alle data betreffende en gegenereerd door de systemen die voor opdrachtgever gehost of gehoused worden in uitvoering van de opdracht (rapporten, log-files, files, …) behoren toe aan opdrachtgever en worden beschouwd als vertrouwelijke informatie. Kosten voor het ter beschikking stellen van deze gegevens en toegang ertoe zijn ten laste van opdrachtgever.
13.4 Tenzij anders overeengekomen worden de specifieke overeenkomsten (voor hosting/housing) voor de duur van één jaar aangegaan. Daarna worden ze automatisch hernieuwd voor een opeenvolgende termijn van één jaar, tenzij één van de partijen een aangetekende schriftelijke kennisgeving verstuurt, tenminste twee maanden voor de afloop van de lopende termijn.
13.5 Opdrachtnemer is gehouden de veiligheid van de site te garanderen zoals omschreven in het SLA. Opdrachtnemer kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor enige schade en gevolgschade die te wijten is aan een inbreuk of sabotage op de veiligheidssystemen, en die de algemene veiligheid, de data integriteit, de vertrouwelijkheid of het resultaat van de transacties in het gedrang brengt. Opdrachtgever blijft als enige verantwoordelijk voor de risico’s verbonden met het gebruik en toegang tot de sites en dient zichzelf tegen dergelijke risico’s in te dekken door het afsluiten van een gepaste verzekering.
13.6 Opdrachtnemer draagt op geen enkele wijze enige aansprakelijkheid voor het ter kwader trouw registreren van domeinnamen door derden, het registreren van domeinnamen op verzoek van de opdrachtgever welke een inbreuk zouden uitmaken op rechten van derden. Opdrachtgever zal opdrachtnemer vrijwaren voor eventuele aanspraken van derden ingevolge de registratie van een domeinnaam.
13.7 Opdrachtgever mag op geen enkele wijze van de aangeboden diensten of faciliteiten, daaronder begrepen de aangeboden server en opslagcapaciteit aanwenden voor het plegen van inbreuken, het veroorzaken van schade of hinder ten aanzien van de opdrachtnemer of derden. De activiteiten van de opdrachtgever mogen evenmin aanleiding daartoe geven. De opdrachtgever verzekert ten alle tijde dat geen strafbare of inbreukmakende gegevens, bestanden, programmatuur, metatags, hyperlinks, deeplinks of vergelijkbare verwijzingen of informatie aanwezig zijn op apparatuur ter beschikking gesteld door opdrachtnemer. Op eerste verzoek van opdrachtnemer zal opdrachtgever haar hiervoor vrijwaren, inclusief voor gerechtskosten en op zijn eigen kosten tussenkomen in elke procedure ingesteld tegen opdrachtnemer die hiermee verband houdt. Het gebruik van sites met illegale software is verboden. Spamming is op alle door de opdrachtnemer ter beschikking gestelde apparatuur en systemen verboden en leidt tot onmiddellijke en onaangekondigde ontbinding. Opdrachtgever verzekert onmiddellijk gevolg te geven aan elk verzoek van opdrachtnemer alsook aan elk redelijk verzoek van derden of van de regelgever tot verwijdering of aanpassing van de inhoud. De opdrachtgever ontziet zich eveneens van zijn recht om enige schadevergoeding te claimen die met deze verwijdering gepaard gaat. Zo laat opdrachtnemer onder meer geen pornografisch materiaal toe, evenmin als sites van waarop zaken worden aangeboden welke strijdig zijn met de openbare orde of de wet op de handelspraktijken, dan wel welke enige andere onrechtmatige praktijk uitmaken. Evenmin mogen van op de servers activiteiten worden uitgevoerd welke inbreuk plegen op beschermde werken, op de bescherming van de privacy en levenssfeer of welke strafbaar zijn gesteld door de wet op de informaticacriminaliteit.
Artikel 14: Bemiddeling en rechtbanken
14.1 In geval van een geschil tussen de partijen omtrent de geldigheid, de interpretatie of de uitvoering van de opdracht, dat niet minnelijk kan opgelost worden, zullen de partijen trachten dit geschil op te lossen door bemiddeling. De partijen verbinden zich ertoe de bemiddeling niet stop te zetten vooraleer elke partij haar uiteenzetting heeft kunnen doen tijdens een inleidende gezamenlijke bijeenkomst. De bemiddeling zal niet later van start gaan dan 15 dagen nadat de ene partij het verzoek voor een bemiddeling heeft betekend aan de andere partijen. De duur van de bemiddeling mag 15 dagen niet overschrijden, uitgezonderd mits uitdrukkelijk akkoord van de partijen.
14.2 In geval de bemiddeling niet slaagt, zullen de rechtbanken van Dendermonde uitsluitend bevoegd zijn om kennis te nemen van het geschil.
Artikel 15: Wetgeving en rechtbanken
15.1 Op alle overeenkomsten tussen opdrachtgever en opdrachtnemer is het Belgisch recht van toepassing.